Home » Wie zijn wij

Mijn naam is Ellen Temmink. Ik ben getrouwd met Arno. Samen hebben wij 2 kinderen; Lisa en Amy. Wij hebben 4 Australian Labradoodles. Shelley is geboren op 23 maart 2014, Teuntje, de dochter van Shelley, is geboren op 11 oktober 2016, Fleur is geboren op 27 april 2019 en Bobby is geboren op 18 mei 2020.

Ik ben opgegroeid met katten. Vanwege een kattenallergie van 1 van onze dochters konden wij helaas geen katten meer hebben. Aangezien wij allemaal erg van dieren houden en ik werkte vanuit huis, was er voor ons de mogelijkheid om een hond te nemen. Onze eerste hond was een Tibetaanse Spaniel. Jindy was een erg lieve hond maar wij wilden al snel een tweede hond. Aangezien in onze buurt een Labradoodle woonde die wij allemaal erg leuk vonden, is onze tweede hond een Australian Labradoodle geworden; Shelley. Wat een bijzondere hond was Shelley; ontzettend sociaal, leergierig, soms eigenwijs, lief…. Shelley had alles wat wij wilden in een hond. Daar kwam nog het feit bij dat zij absoluut niet haarde, wat een leuke bijkomstigheid voor ons was.

Hoe ben ik op het idee gekomen om te gaan fokken? Wij hebben Shelley onze eerste Labradoodle gekregen als fokhond van de fokker House of Australian Labradoodles uit Spaubeek. Daardoor hebben wij een aantal keren een nestje thuis mogen verzorgen. Wij vonden het allemaal geweldig om mee te maken en om die kleine bijzondere puppy’s een goede start te geven. Uit het tweede nestje van Shelley is onze tweede Doodle Teuntje geboren. Na een aantal nestjes mag een teefje geen nestjes meer hebben, wat natuurlijk ook heel goed is voor de moederhond. Ik merkte dat wij allemaal moeite hadden met het feit dat wij nooit meer puppy’s zouden kunnen zien opgroeien. Dit was het moment waarop het idee is ontstaan om te gaan fokken en hebben wij een fokhond voor onszelf gekocht en dit was onze Fleur.