Home » Rasbeschrijving

De Australian Labradoodle komt van oorsprong uit Australië. Een mevrouw uit Hawaï had een hulphond nodig en omdat haar man allergisch was, moest dit dus een anti-allergene hond zijn. In 1988 is toen voor het allereerst een Labrador met een Poedel gekruist. Hier kwamen 3 puppy’s uit en hier kon de man wel tegen. Later is er een centrum opgericht om de Australian Labradoodle verder te ontwikkelen en werden er verschillende combinaties met elkaar gekruist.

Het verschil tussen een Labradoodle en een Australian Labradoodle is hun samenstelling. Een gewone Labradoodle is een kruising tussen een Poedel en een Labrador. Een Australian Labradoodle bestaat uit veel meer kruisingen. Het allergrootste verschil is dat er bij een gewone Labradoodle de kans aanwezig is dat deze gaat verharen.

De Australian Labradoodle is een hele sociale, lieve, intelligente en goed te trainen hond. Het zijn ook hele vrolijke honden. De honden willen hun baas graag dienen en hard voor ze werken. Het zijn honden die emoties heel goed kunnen aanvoelen. Het zijn ook honden die heel goed samen met kinderen kunnen.

Een Labradoodle ziet er gezond,sierlijk en levenslustig uit. De vacht verhaart niet en ruikt ook niet. Een Labradoodle heb je in 3 verschillende maten: mini (35 – 42 cm), medium (43 – 52 cm) en standaard (53 – 63 cm).